Björkvodka i marmeladform. Passar fint till Falbygdens Chevrette, lagrad Manchego eller annan ost och bröd som du älskar!
Ingredienser
2 dl Fentimans Tonic Water
0,4 dl Björkvodka
2 lime
2 dl syltsocker
2 msk gelésocker
Gör så här
1. Koka tonic och Björkvodka i ett par minuter.
2. Skölj limen, pressa i fruktsaften i koket, strimla sedan limen och stoppa ner resten i grytan.
3. Tillsätt sylt- och gelésocker och låt det koka 10 minuter ytterligare.
4. Låt svalna.
5. Häll upp i stylish marmeladburk och ställ i i kylen ett par timmar.
6. NJUUUUT!
Emil Åreng, barchef på Facit Bar i Umeå, förstärker gärna björksmaken ytterligare med lite björkolja. HÄR kan du avnjuta på hans bästa drinkblandningstips med Björkvodka.
© Björkvodka