Björkvodka i marmeladform. Passar fint till Falbygdens Chevrette, lagrad Manchego eller annan ost och bröd som du älskar!
Ingredienser
2 dl Fentimans Tonic Water
0,4 dl Björkvodka
2 lime
2 dl syltsocker
2 msk gelésocker
Gör så här
1. Koka tonic och Björkvodka i ett par minuter.
2. Skölj limen, pressa i fruktsaften i koket, strimla sedan limen och stoppa ner resten i grytan.
3. Tillsätt sylt- och gelésocker och låt det koka 10 minuter ytterligare.
4. Låt svalna.
5. Häll upp i stylish marmeladburk och ställ i i kylen ett par timmar.
6. NJUUUUT!
Björkvodkas distinkta smak av sommar gör sig fint tillsammans med Fentimans Pink Tonic. Så enkelt, så gott!
Emil Åreng, barchef på Facit Bar i Umeå, förstärker gärna björksmaken ytterligare med lite björkolja. HÄR kan du avnjuta på hans bästa drinkblandningstips med Björkvodka.
Många av de som älskar Björkvodka föredrar att dricka den som den är och rumstempererad. Som en god whiskey eller rom.
© Björkvodka