Björkvodka och Crowdfunding

Crowdfundingkampanjen för denna produktion är nu avslutad. Men man vet aldrig, det kanske kommer fler tillfällen...

Så här går det till

1. Du beställer den tjusiga "lamp-/flaskfoten" i björkträ genom att mejla ditt namn, adress och mobilnummer till bjorkvodka@gmail.com. Du får då en faktura för denna per mejl (999 kr) som du ska betala inom 10 dagar.
2. Du inväntar produktion av "lamp-/flaskfot" OCH Björkvodkan, som sker EFTER kampanjens slut, 30 juni.
3. Du får "lamp-/flaskfoten" levererad per post under augusti (exakt datum för leverans ej klart ännu - vi skickar ut information om detta när det närmar sig)
4. Du får ett artikelnummer vid Systembolaget skickat per mejl, där du kan beställa din Björkvodkaflaska till det finfina priset 330 kr. Bara de som deltar i denna kampanj får tillgång till artikelnumret.
5. Du hämtar ut din Björkvodkaflaska hos ditt närmaste Systembolag/ombud.

OBS! Detta är alltså en crowdfundingkampanj, vilket innebär att du köper produkten innan den är producerad, beräknad produktions- och leveranstid är ca 2 månader, så tidigast i augusti kommer den att anlända
För att jag ska kunna genomföra produktionen krävs också att det kommer in minst 100 beställningar, så dela gärna med alla du tror kan vara intresserade.

Den 30 juni är slutdatum för kampanjen.
Bild på Anna Morén - upphovskvinnan bakom Björkvodka - och trummis i banden Chicks&Licks och InDeep

Varför en crowdfundingkampanj?

För att kunna genomföra en större produktion av Björkvodka, som liten företagare utan eget kapital, beslutade jag mig för att kicka igång denna crowdfundingkampanj. Då det inte går att ha själva vodkan som belöning i kampanjen funderade jag länge och väl över vad jag skulle kunna erbjuda som gav något mervärde till köparen. Flaskan har ju fått mycket beröm för sin utformning, med björkträetiketter, och efter ett tips bestämde jag mig för att ta fram en flask-/lampfot i björkträ där det går att placera belysning, som lyser upp flaskan. Om man gillar den så mycket borde väl en lampfot vara något man vill ha, tänkte jag. Det är superskickliga JL Montage & Detaljsnickeri i Sävar, utanför Umeå, som tagit fram prototypen och som hjälper mig att producera lampfoten. Texten "Spirits of Norrland" är tänkt att bli mitt företagsnamn! Och jag älskar dubbeltydigheten med syftningen på både alkohol och den norrländska andan.

Lampfötterna produceras av ett litet snickeri, så vi kan inte garantera leverans till alla köpare i augusti, men kommer jobba på så fort vi kan.

Utmaningar med sommarens produktion är också att jag ska skörda björksav och björklöv till produktionen - och det behövs en hel del. Därför är det svårt att sätta ett exakt datum då jag kan garantera att Björkvodkan är klar.

Jag är ju ensam som driver projektet och hoppas på tålamod och förståelse för detta.